Grillbänk

Jag vill gärna ha sittplatser i alla väderstreck. Vi har en inglasad altan, där vi sitter de flesta måltider från april till oktober. Vi har en solaltan i söderläge, där det är sol från tio på förmiddagen till fem på eftermiddagen och en uteplats med kvällssol. På denna plats sitter vi ute de flesta kvällar när det är fint väder och här är även den naturliga sidan för grillning.

Förra året byggde min man en grillbänk vid kvällsuteplatsen. Vi tänkte först bygga in grillen, men kom fram till att det är smart att kunna flytta grillen vid behov, för att t.ex. skona gästerna från grillröken. Vi ville ha en avlastningsyta, där man kan ställa grilltillbehör mm. och en plats där grillen kan förvaras när den inte används. Resultatet blev så här:

P1040207 P1040208 P1040209 Här har jag planterat en vit klematis, så min tanke är att spaljén ska kläs in i grönska och vita blommar.

P1040206 Vi har satt en kontakt vid grillbänken, så att man lätt kan koppla in tändgaffeln.

P1040215 När grillen inte används, står den skyddad under grillbänken.

P1040210 Min man är fantastiskt duktik på att laga mat. Kvällens måltid bestod av högrev med risotto, portvinssås och grillad hallumi. Fantastiskt gott och dessutom snyggt upplagt.

P1040211

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s