Pesto

Nu har min basilika börjat bli risig och förvuxen och då är det dags att göra pesto.

P1040479

Recept på pesto:

2 krukor basilika (ca 3dl basilikablad) 
2 vitlöksklyftor 
1/2 dl pinjenötter 
1 dl parmesan 
1 nypa salt 
ca 1 dl olivolja 

Kör allt utom oljan i mixern till det är finhackat, tillsätt olja efterhand tills det får en lagon konsistens (inte för tjock eller för rinnig). Proportionerna kan man laborera själv med efter smak.

Håller sig minst en vecka i kylen om man hanterar det rätt, d.v.s. förvarar den i ett riktigt rent kärl och undviker att stoppa fingrarna i det. Täcker man den med ett lager olja så håller den sig ännu bättre.

P1040480

P1040482Använd peston till t.ex. fisk, kyckling, pasta eller som gott tillbehör.

Annonser

One thought on “Pesto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s