Toscakladdkaka

Här är recept på en favoritkaka. Den är lätt att göra och består av en lite kladdig chokladkaka med ett täcke av kokostosca. Jag gjorde denna variant med glutenfritt mjöl genom att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Den blev lite smuligare, men lika god.

P1040504

Chokladkakan

200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
1 dl kakao
1 krm salt
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Kokostoscan

1 dl sirap                                                                                                                                    200 g kokos                                                                                                                             2 dl socker                                                                                                                               1 dl grädde                                                                                                                              75 g smör

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker. Rör i övriga ingredienserna till kladdkakan och häll över på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Under tiden koka upp samtliga ingredienser till kokostoscan och låt sjuda i några minuter.  När kakan kommer ut ur ugnen hälls toscasmeten på kakan och ställs in i ugnen i 10 minuter till, tills kakan fått en gyllenbrun färg. Dela kakan i fyrkantiga bitar när den svalnat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s