Solrosquiche med potatis och getost

Här är receptet på en mycket god paj som min man gjorde i helgen. Det är potatis i den, vilket gör att den funkar som tillbehör till de flesta rätter. Vi hade grillat kött och en god whiskeysås. Receptet hittade vi hos Allt om mat och du kan hitta det här nedanför.   P1040826

Pajdeg

5 dl vetemjöl, (300 g)
150 g smör, kallt, i bitar
2 st äggulor
2 msk vatten

Till formen

2 msk smör
0,5 dl solrosfrön

Fyllning

8 st potatisar, kokta, skalade (ca 700 g)
2 dl örter, hackade; basilika, gräslök och persilja
50 g getost
5 st ägg
3 dl gräddfil
1 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar

Tillbehör

körsbärstomater
örter, färska

Tillagning

1. Pajdeg: Blanda samman vetemjöl, smör och äggulor i matberedare. Tillsätt vattnet och kör hastigt ihop degen. Kavla ut degen. Smörj en pajform, 28 cm i diameter, och strö ut solrosfröna i botten och en bit upp runt kanten. Tryck ut pajdegen i formen. Ställ kallt 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Tärna eller mosa potatisen.
3. Lägg potatis och örter i pajskalet och smula över getost.
4. Vispa samman ägg, gräddfil, mjölk, salt och peppar. Häll det i formen. Grädda pajen ca 40 min.
5. Garnera med körsbärstomater och kvistar av färska örter.

P1040827

Snyggt med gräs och höstfärger.

P1040814  P1040812

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s