Egen müssli

P1070340

Lite då och då gör jag egen rostad müssli. Det är lätt och blir mycket gott. Jag improviserar lite med vad jag lägger i, men jag gjorde en omgång häromdagen och då hade jag följande ingredienser:

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl cocosflingor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandel
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl vatten
  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Blanda alla torra ingredienser och lägg i en långpanna. Blanda olja och vatten och häll det över grynen och blanda runt.
  3. Rosta müsslin ca 30 min. Rör om då och då.

P1070339

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s