Morotskaka i långpanna

Idag är det fredag och det är min tur att ha fredagsfika. Det blev en morotskaka i långpanna. Snabbt, enkelt och supergott!

IMG_1399

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • 6 dl rivna morötter
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma

Glasyr

  • 200 g Philadelphia
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet väl med de torra ingredienserna. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. Rör sist i de rivna morötterna.
  2. Smörj och bröa en långpannan och häll i smeten. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 20 minuter. Låt kakan svalna.
  3. Blanda ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp och vispa till en slät kräm. Bred krämen över kakan och skär upp den i rutor.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s