Altangolvet har fått tillbaks sin forna glans

Vi flyttade in i vårt hus 2006 och bland det först vi gjorde var att lägga ett trägolv på vår stora altan. P1040568Så här såg det ut i somras.

Här var tidigare stenplattor (dansk-sjösten), som inte var något vidare att gå på och särskilt snyggt var det inte heller. Trägolvet behandlade vi med Sioo, ett medel som gör att golvet blir ljust. Nu har golvet fått lite svarta fläckar och vi kände att det var dags för en ny behandling.

P1070600 P1070598

Förra helgen gjorde min man rent golvet med högtryckstvätten och idag slipade han  det med en slipmaskin. Han gjorde en egen uppfinning och satte slipmaskinen på en sopborste, eftersom det var jobbigt att ligga på golvet och slipa. Funkade perfekt 🙂

 

 

Nu är golvet superfint igen, så vi kör en ny behandling och hoppas att det håller ytterligare flera år. En stor fördel med detta medel är att man inte behöver hålla på att olja varje år och att golvet håller sig ljust och fräscht. Det blir dock bäst resultat om altandäcket ligger i ett soligt läge och att det inte är något tak över altanen.

P1070566

 

Ha det gott!

Kram Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s