Renovering mitt i julhelgen

Julledigt! Det kan innebära att man tar det lugnt, man myser hemma, tar långpromenader, läser en bok, ser en film, umgås med vänner och familj, men det kan också innebära att man sätter fart och renoverar ett rum. Jag fick denna briljanta idén i förrgår och nämnde för min man att jag tänkte börja röja i mitt arbetsrum på andra våning.

Jag är lite av en samlare när det gäller saker som kan användas till sömnad, pyssel och liknande. Jag har ett rum där jag kan samla alla mina saker, men nu var det verkligen dags att röja lite i detta. Mitt arbetsrum ligger som sagt på andra våning och det är inte så många fler än jag som är i detta rum, så någon större kärlek har rummet inte fått och det har verkligen varit i behov av en renovering. Så när jag sa till min man att jag skulle passa på att röja lite, så nämnde jag även att rummet skulle behöva målas om och varför inte passa på nu när vi är lediga. Jag kunde känna en viss tvekan hos mannen, men särskilt svårövertalad var han inte. Sagt och gjort, vi tog genast tag i detta.

P1080512 P1080513

Här är två bilder som visar hur det såg ut innan vi tog fram penseln. Taket går upp i nock och det pryds av gulnad träpanel. Bjälkarna i taket samt listerna var målade i en grön färg och tapeten bestod av rosa och mintgröna blommor med en bård på mitten. Tjusigt, eller hur!

P1080516Nu har vi målat tak och bjälkar vita. Jag vill även ha vita väggar, men vi valde att tapetsera med en vit tapet för att dölja strukturen i tapeten. Vi har kommit en bit, men har en hel del kvar. Lampan i taket med tillhörande fläkt, kommer bytas ut mot annan belysning när det hela är klart.

Nu är det dags att fira nyår och renoveringen får fortsätta nästa år. Vi har ju trots allt några fler ”lediga” dagar.

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år.
Kram Malin

Annonser

2 thoughts on “Renovering mitt i julhelgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s